HideIP VPN İnceleme

HideIp VPN sunduğu sanal özel ağ [Virtual Private Network (VPN)] hizmeti kullanıcılara gerçek adreslerini ve internette nerelerde gezindiklerini gizlemeyi, ve hacking ya da gözetlenme gibi birçok online tehdite karşı internet güvenliklerini sağlamayı öneriyor.

Her şeyden önce bir güvenlik ve gizlilik ürünü olan hizmetin başka faydaları da var, internet kullanımlarını sanki başka bir ülkeden bağlanıyormuş gibi göstermek ve bağlantı yerine bağlı kısıtlamaları aşmak bunların arasında.

Nasıl Çalışır

Diğer VPN servisleri gibi, HideIP VPN de kullanıcılara yeni bir IP ve ekstra güvenlik veriyor. Bunun için internet trafiğiniz şifrelenip dünyanın dört köşesindeki ağdaki sunuculardan biriyle tünelleniyor. Bundan sonra kullanıcının bağlantısı sunucunun adresindenmiş gibi görünüyor.

Bu yalnızca kullanıcının kimliğini gizleyerek anonimlik sağlamaz, aynı zamanda bağlantı yerine bağlı kısıtlamaları aşmanız anlamına gelir. Örneğin İngiltere’den bir ABD sunucusuna bağlanan bir kullanıcı sanki ABD’deymiş gibi görünecek ve yalnızca ABD’den erişime açık içeriğe ulaşabilecektir.

Güvenlik

An itibarıyla HideIP VPN hizmeti SSTP, PPTP, L2TP/IPSec ve OpenVPN şifreleme protokollerini destekliyor, yani bayağı geniş bir yelpazede güvenliğiniz istemediğiniz kadar korunuyor. Halka açık Wi-Fi bağlantısı kullanırken bile dışarıdan gelen tehditlere böylece kapalı oluyorsunuz. Dahası, şirketin çok sıkı bir gizlilik politikası var. Kullanıcıların hangi sitelere bağlandığının kaydı tutulmuyor, ne indirdiklerinin ya da kimlerle bağlantı kurduklarının da. Hollanda ve Almanya sunucuları P2P’ye bile izin veriyor, bu da internet servis sağlayıcınız tarafından hiçbir müdaheleye maruz kalmadan istediğiniz dosyayı indirebileceğiniz anlamına geliyor.

Sunucular

HideIP VPN’in yalnızca Hollanda, Kanada, Almanya, Amerika ve İngiltere’de sunucuları bulunmakta.

Ücretler ve Ödeme Yöntemleri

Tam HideIP VPN paketinin üyelik ücreti aylık 9,99$, uzun süreli üyeliklerde indirim seçenekleri var. Örneğin 12 aylık üyelik ön ödemeyle 83,95$’a geliyor. Tek ülkeli VPN paketi yalnızca bir tek ülkenin sunucularına bağlanmanıza izin veriyor ve aylık ücreti 5,99$.

Herhangi bir plan için para ödemeden deneme yapmak isteyen kullanıcılar için 24 saatlik deneme sürümü mevcut. Bu, pazardaki diğer sağlayıcıların sunduğundan daha kısa bir süre ve bazı kısıtlamaları da var. Fakat gene de bu sayede VPN’in cihazınızda nasıl çalıştığını görmüş oluyorsunuz.

Ödeme şekillerine gelince, şunları da içeren birçok seçenek mevcut; kredi kartı, banka kartı, Google Cüzdan, PayPal ve PayPro. Sisteme anonim olarak dahil olmak isteyen kullanıcılar için Bitcoin ile de ödeme kabul ediyorlar.

Uyumluluk

Windows ve Mac OS X kullanıcıları yazılımı direkt olarak kurup çalıştırabilirler. Bu, işe başlamayı bayağı kolaylaştıran bir etmen ve teknik bilgi de gerektirmiyor. Birçok farklı cihaz ya da farklı işletim sistemlerinden de bağlanmak mümkün. Konuyla ilgili kurulum kılavuzlarından en popüler olanlarının linkini aşağıya sıraladık:

iPad: https://www.hideipvpn.com/2011/05/ipad-l2tp-vpn-setup-tutorial/
iPhone: https://www.hideipvpn.com/2012/01/howto-iphone-l2tp-vpn-setup-tutorial/
Android: https://www.hideipvpn.com/2014/09/howto-setup-l2tp-android-vpn-tutorial/
Linux: https://www.hideipvpn.com/2010/01/linux-pptp-vpn-setup-tutorial/
Chromebook: https://www.hideipvpn.com/2014/08/how-to-chromebook-l2tpipsec-setup-tutorial/

Kurulum kılavuzlarının tamamına şuradan erişebilirsiniz: https://www.hideipvpn.com/setup-howto/

Müşteri Desteği

Hem internet sitesinden hem de destek ekibiyle direkt olarak iletişim kurarak destek alabilirsiniz. İnternet sitesinde aynı zamanda çeşitli rehberler, Sıkça Sorulan Sorular ve diğer faydalı bilgiler de bulunuyor. İnternet sitesinde dolaştıkça, karşılaşabileceğiniz problemlerin çoğuna cevap bulabileceksiniz.

Ekstra destek istediğiniz durumlarda kullanıcılar site üzerinden destek isteği gönderebiliyorlar. Bu öz itibarıyla e-mail temelli bir yardım sistemi, ve cevap süresi değişmekle birlikte genellikle oldukça kısa oluyor.

Tara: hideipvpn.com